
Bananenbrood zonder toegevoegde suikers met kaneel
8 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
4 stuks bananen
3 stuks eieren
1 eetlepel kaneel
1 stuk mandarijn
180 gram bloem
1 zakje bakpoeder
125 gram blauwe bessen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak met een vork 3 bananen grof (het lekkerst met rijpe bananen). Mix met een mixer de eieren, het kaneel, het sap en de rasp van de mandarijn en een snufje zout door de geprakte bananen.
2. Spatel de bloem, het bakpoeder en de blauwe bessen erdoor.
3. Vet een cakevorm goed in en bekleed met een vel bakpapier. Schenk het beslag in de cakevorm. Halveer de overige banaan over de lengte en leg de twee helften erop.
4. Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar. Prik met een satéprikker erin om te kijken of het brood gaar is. Komt de prikker er droog uit, dan is het brood klaar. Laat tenminste een half uur afkoelen voordat het cakeblik verwijderd kan worden.
Tip: Meng wat walnoten of pecannoten door het beslag!
Voedingswaarden
Per portie
Energie
772 Kj
Calorieën
184 kcal
Vetten
3 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
31 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
6 gram
Meer recepten in de categorie