Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Bananenbrood zonder toegevoegde suikers met kaneel

Bananenbrood zonder toegevoegde suikers met kaneel

Ingrediënten

  • 4 stuks bananen
  • 3 stuks eieren
  • 1 eetlepel kaneel
  • 1 stuk mandarijn
  • 180 gram bloem
  • 1 zakje bakpoeder
  • 125 gram blauwe bessen
Bananenbrood zonder toegevoegde suikers met kaneel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Prak met een vork 3 bananen grof (het lekkerst met rijpe bananen). Mix met een mixer de eieren, het kaneel, het sap en de rasp van de mandarijn en een snufje zout door de geprakte bananen.
  2. Spatel de bloem, het bakpoeder en de blauwe bessen erdoor.
  3. Vet een cakevorm goed in en bekleed met een vel bakpapier. Schenk het beslag in de cakevorm. Halveer de overige banaan over de lengte en leg de twee helften erop.
  4. Bak het bananenbrood in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar. Prik met een satéprikker erin om te kijken of het brood gaar is. Komt de prikker er droog uit, dan is het brood klaar. Laat tenminste een half uur afkoelen voordat het cakeblik verwijderd kan worden.
  5. Tip: Meng wat walnoten of pecannoten door het beslag!

    Voedingswaarde

  • Kcal 184
  • Eiwit 6 g
  • Koolhydraten 31 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 3 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 3