
Suikerwafels met gekaramelliseerde mandarijntjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks wafels
4 stuks mandarijnen
1 eetlepel honing
100 gram melkchocolade
Bereidingswijze
1. Pel en ontvlies de mandarijnen. Hak de chocolade fijn.
2. Verhit een klontje boter in een pannetje en voeg de partjes mandarijn toe. Voeg de honing toe en laat op laag uur tenminste 10 minuten karamelliseren. Keer regelmatig om.
3. Verdeel de chocolade suikerwafels over de borden. Serveer de gekaramelliseerde mandarijnen erbovenop en garneer met de chocolade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1588 Kj
Calorieën
379 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
43 gram
Waarvan suikers
18 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie