
Sukadelapjes met speculaas
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
750 gram sukadelappen
50 gram boter
200 gram mager gerookt spek (in blokjes)
200 gram sjalotjes (gehalveerd)
70 gram tomatenpuree (blikje)
250 milliliter runderfond
6 speculaasjes (verkruimeld)
0 allesbinders
1 ui (gesnipperd)
1 kleine prei (gewassen, in ringen)
1 kleine winterwortel (geschild, in blokjes)
4 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1 theelepel gedroogde tijm
3 eetlepels balsamicoazijn
375 milliliter rode wijn
Bereidingswijze
1. Meng de ingrediënten voor de marinade. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes. Leg het vlees in de marinade en zet het afgedekt 6-8 uur (of een dag van tevoren) weg.
2. Neem het vlees uit de marinade (bewaar de marinade) en dep het vlees droog met keukenpapier.
3. Verhit de boter en bak hierin de spekjes.
4. Voeg het vlees toe en bak het rondom lichtbruin.
5. Bak de sjalotten mee. Bak de tomatenpuree even mee.
6. Voeg de marinade en fond of bouillon toe en stoof zachtjes 2 uur. Schep het laatste half uur de speculaaskruimels erdoor.
7. Verwijder de laurierblaadjes met kruidnagels. Voeg zout en peper naar smaak toe en bind eventueel met allesbinder.
8. Lekker met aardappelpuree.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
670 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
20 gram
Eiwitten
52 gram
Meer recepten in de categorie