Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Supersnelle cacio e pepe pasta

Supersnelle cacio e pepe pasta

Ingrediënten

  • 1 theelepel Zwarte peper, gemalen
  • 400 gram Spaghetti met ei
  • 40 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 40 gram Pecorino kaas, geraspt
  • 1 Mespunt Knoflookpoeder
  • 5 takjes Peterselie
  • 100 gram Roomboter, ongezouten
Supersnelle cacio e pepe pasta product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
  2. 2. Verwarm ondertusen een droge koekenpan op laag vuur en rooster hierin de gemalen zwarte peper tot deze begint te geuren. Meng de parmezaanse kaas met de pecorino en knoflook. Hak de peterselie fijn.
  3. 3. Verhoog het vuur onder de koekenpan en voeg de boter toe. Smelt de boter tot deze begint te bruisen. Bewaar een kopje kookvocht van het pastawater en schep de pasta in de pan met de boter. Meng een scheut pastawater met het kaasmengsel en giet het kaasmengsel bij de pasta. Roer goed en voeg eventueel extra pastawater toe.
  4. 4. Verdeel de pasta over 4 kommen en garneer met de peterselie.

    Voedingswaarde

  • Kcal 634
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 71 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 29 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 18
  • Vezels 2