

Supersnelle cacio e pepe pasta
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Italiaans
10.72 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 theelepel Zwarte peper
400 gram Spaghetti met ei
40 gram Parmezaanse kaas
40 gram Pecorino kaas
1 Mespunt Knoflookpoeder
5 takjes Peterselie
100 gram Roomboter
Bereidingswijze
1. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook hierin de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
2. Verwarm ondertusen een droge koekenpan op laag vuur en rooster hierin de gemalen zwarte peper tot deze begint te geuren. Meng de parmezaanse kaas met de pecorino en knoflook. Hak de peterselie fijn.
3. Verhoog het vuur onder de koekenpan en voeg de boter toe. Smelt de boter tot deze begint te bruisen. Bewaar een kopje kookvocht van het pastawater en schep de pasta in de pan met de boter. Meng een scheut pastawater met het kaasmengsel en giet het kaasmengsel bij de pasta. Roer goed en voeg eventueel extra pastawater toe.
4. Verdeel de pasta over 4 kommen en garneer met de peterselie.
Meer recepten in de categorie