
Supertrendy eitje
6 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
6 eieren
Bietensap (Smaakt)
Azijn
Wasabi
Avocado
Limoensap
Wasabipinda's (zak 150 g)
Nori (Saitaku, sushi nori, zak 14 g)
Bereidingswijze
Laat de gepelde, gekookte eieren 1 nacht in bietensap (Smaakt) en 4 eetlepels azijn laten liggen voor een mooie fuchsia rand. Zorg dat de eieren helemaal onder staan. Spoel ze af en dep ze droog.
Pureer de eidooiers met 3 eetlepels mayonaise, een mespunt wasabi (of meer naar smaak) en een eetrijpe avocado glad met de staafmixer. Breng op smaak met zout en limoensap.
Spuit met de spuitzak mooie toefjes en bestrooi met 3 fijngehakte wasabipinda’s en een fijngesnipperde nori.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
85 kcal
Vetten
7 gram
Koolhydraten
1 gram
Eiwitten
4 gram