
Superzachte aardappelvenkelpuree
Bijgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
800 gram kruimige aardappels (geschild, in gelijke stukken)
4 eetlepels extra vergine olijfolie
2 venkelknollen (kleine, gehalveerd, in zeer dunne ringen)
3 teentjes knoflook (in plakjes)
100 milliliter melk
0 nootmuskaat (versgeraspt)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappelen in ruim water met zout gaar in circa 20 minuten.
2. Verwarm tegelijkertijd de olijfolie in een koekenpan en smoor hierin de venkel met de knoflook in circa 15 minuten zacht. Breng dit op smaak met zout en peper.
3. Giet de aardappelen af en laat ze even uitstomen.
4. Pureer ze in een pureeknijper of met een stamper en giet de warme olijfolie van de venkel erbij.
5. Klop de melk erdoor en breng de puree verder op smaak met zout, peper en nootmuskaat.
6. Schep ten slotte de venkel en knoflook erdoor en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
290 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
41 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie