
Surinaamse bami
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Zuid-Amerikaans
Ingrediënten
300 gram schouderkarbonades
50 milliliter arachideolie
300 gram kipfilets (in smalle reepjes)
1 theelepel vijfkruidenpoeder
500 gram eiermie
4 eetlepels sojasaus
3 eetlepels ketjap manis
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
1 kippenbouillontablet (verkruimeld)
1 ui (gesnipperd)
1 blikje tomatenpuree
1 prei (in dunne ringen)
1 bosje bladselderij (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Snijd het bot uit de karbonade. Bestrijk het vlees met de olie, bestrooi met zout en peper en bak het in een hete koekenpan 2-3 minuten per kant. Zet het apart.
2. Bestrooi de kipreepjes met zout, peper en vijfkruidenpoeder en laat even intrekken.
3. Kook de eiermie beetgaar en giet af. Meng er 2 eetlepels sojasaus en 1 eetlepel ketjap manis, de helft van de knoflook en het bouillonblokje door.
4. Verhit de rest van de olie in een wok en fruit hierin de ui en de rest van de knoflook. Voeg de kip toe en bak deze 2-3 minuten mee.
5. Schep de tomatenpuree en prei erdoor en bak 1-2 minuten.
6. Roer de rest van de sojasaus en ketjap manis erdoor en laat iets indikken.
7. Schep de eiermie erdoor en bak tot deze warm is.
8. Snijd de karbonades in dunne reepjes. Schep de bladselderij door de bami en serveer met de vleesreepjes erop.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
840 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
96 gram
Eiwitten
50 gram
Meer recepten in de categorie