
Surinaamse pastei met varkensvlees
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
Zuid-Amerikaans
Ingrediënten
4 eieren
4 trostomaten
75 gram zachte boter
3 eetlepels arachideolie
500 gram hamlappen (in blokjes)
1 ui (gesnipperd)
1 rode peper (fijngehakt)
5 eetlepels ketjap asin
300 milliliter vleesbouillon
10 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
1 rol bladerdeeg (koelvers)
4 eetlepels paneermeel
200 gram wortels (diepvries)
200 gram diepvriesdoperwten
1 theelepel kerriepoeder
1 bosje platte peterselie (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Kook de eieren in 8 minuten hard, laat schrikken onder koud water en pel ze. Kruis de tomaten in, leg ze kort in kokend water, ontvel ze en snijd in parten.
2. Verhit 50 gram boter en de olie in een braad- of hapjespan en bak hierin het vlees bruin. Voeg de tomaat, ui, rode peper, ketjap en bouillon toe en laat afgedekt 30-35 minuten stoven.
3. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de bodem en zijkanten van de ovenschaal met bladerdeeg. Houd de rest van het deeg apart. Druk de naden goed aan en prik met een vork gaatjes in de deegbodem. Bestrooi de bodem met paneermeel.
4. Meng de worteltjes met tuinerwten, kerrie en peterselie door het vleesmengsel. Schep het mengsel op de deegbodem. Snijd de eieren (eventueel met een eiersnijder) in dunne plakjes en verdeel ze erover. Dek af met de rest van het bladerdeeg en druk de randen goed aan.
5. Maak een gaatje in het midden en steek daarin een rolletje aluminiumfolie als schoorsteentje. Bestrijk de bovenkant van het deeg met boter en bak de pastei in het midden van de oven in 20-25 minuten goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
960 kcal
Vetten
60 gram
Waarvan verzadigd vet
32 gram
Koolhydraten
56 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
47 gram
Zout
4 gram
Meer recepten in de categorie