
Surinaamse pastei
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 50 min
Surinaams
Ingrediënten
2 eetlepels arachideolie
2 uien (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (geperst)
500 gram kipfilets (in kleine stukjes)
2 tomaten (gepeld, in blokjes)
1 kippenbouillontablet
200 gram diepvriesdoperwten
1 kleine winterwortel (geschrapt, in blokjes)
4 zoetzure augurken (in blokjes)
2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
10 plakjes diepvries roomboterbladerdeeg (ontdooid, pakje)
2 eieren (in plakjes, hardgekookt)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie en bak hierin de ui en de knoflook en de kipstukjes bestrooid met zout en peper.
2. Voeg de tomaten, het bouillontablet en 100 ml water toe en laat 10 minuten sudderen.
3. Voeg doperwten, wortel, augurk en peterselie toe en roerbak 4-5 minuten zodat het vocht iets kan verdampen. Laat afkoelen.
4. Verwarm de oven op 200°C. vet het bakblik in en bekleed het met de helft van het bladerdeeg zodat het deeg 1 cm boven de rand uitsteekt. Prik de bodem hier en daar in met een vork.
5. Leg de vulling erin, verdeel de plakjes ei erover. Vorm van de rest van het bladerdeeg een deksel op de vulling en druk of kneed de deegranden samen.
6. Prik de deegdeksel hier en daar in en snijd een klein deegrondje uit in het midden. Bak de pastei in het midden van de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
715 kcal
Vetten
38 gram
Waarvan verzadigd vet
22 gram
Koolhydraten
51 gram
Eiwitten
42 gram
Meer recepten in de categorie