
Surinaamse pindasoep recept
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Zuid-Amerikaans
Ingrediënten
4 eetlepels arachideolie
1 ui (gesnipperd)
3 teentjes knoflook (fijngehakt)
300 gram kipdijfilets (in stukken)
4 kruidnagels
2 laurierblaadjes
300 gram pindakaas
1 liter kippenbouillon
100 milliliter kokosmelk
4 takjes bladselderij (grof gesneden)
1 rode peper (in stukjes)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een soeppan en fruit hierin de ui en knoflook lichtbruin. Voeg de kip toe en bak 3-4 minuten mee. Steek de kruidnagels in de laurierblaadjes en voeg ze toe aan de pan, samen met de pindakaas en de bouillon. Breng al roerend aan de kook.
2. Roer de kokosmelk erdoor en kook de soep zachtjes circa 15 minuten. Neem de laurierblaadjes met de kruidnagels eruit. Voeg als de soep te dik is een scheutje water toe.
3. Gebruik de rode peper naar wens met of zonder zaadjes. Schep de bladselderij en rode peper erdoor en breng de soep op smaak met zout en peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
770 kcal
Vetten
65 gram
Waarvan verzadigd vet
15 gram
Koolhydraten
10 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
33 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie