Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sushi

Sushi

Ingrediënten

  • 150 g Japanse rijst of Surinaamse rijst, gewassen in een bolzeef
  • 200-250 ml water
  • 1 eetl. Japanse rijstazijn of tafelazijn
  • 0,5 eetl. suiker
  • snufje zout
  • 1 komkommer, in linten geschild (over de lengte)
  • 1/2 groene paprika, in smalle reepjes
  • 1/2 rode paprika, in smalle reepjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 100 g kipfilet, gebakken en in kleine stukjes
  • paar blaadjes waterkers
  • 1 winterwortel, schoongemaakt
  • en in linten geschild (over de lengte)plastic folie
  • bamboematje
Sushi product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Voorbereiden

  1. Breng de rijst met water in een pan aan de kook. Zet vervolgens de warmtebron laag en laat de rijst 20 minuten zachtjes doorkoken totdat de rijst kleverig wordt (let op: niet papperig). Giet de rijst af en laat het nog even nastomen. Meng azijn, suiker en zout door elkaar en schep dit door de rijst. Laat de rijst nog even afkoelen.

Bereidingswijze

  1. Leg plastic folie op het bamboematje. Verdeel de linten komkommer over de hele breedte van het matje (laat de randen vrij) en schik hier een kleine hoeveel rijst op, een paar reepjes paprika, stukjes tomaat, stukjes kip en wat waterkers. Rol de sushi met behulp van het matje stevig op en schuif met de andere hand de plastic folie er steeds voorzichtig een stukje tussenuit. Maak een tweede rol met de repen wortel als buitenkant. Snijd de sushirollen met een scherp, nat mes in 8 stukken en serveer de sushi op een schaal.  ca. 25 minuten.Voor 2 rollen (circa 4 personen)

    Voedingswaarde

  • Kcal 105
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 36 g
  • Vet 1 g