1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sushi

Sushi

Sushi product foto
  • Ingredienten:

  • 150 g Japanse rijst of Surinaamse rijst, gewassen in een bolzeef
  • 200-250 ml water
  • 1 eetl. Japanse rijstazijn of tafelazijn
  • 0,5 eetl. suiker
  • snufje zout
  • 1 komkommer, in linten geschild (over de lengte)
  • 1/2 groene paprika, in smalle reepjes
  • 1/2 rode paprika, in smalle reepjes
  • 2 tomaten, in blokjes
  • 100 g kipfilet, gebakken en in kleine stukjes
  • paar blaadjes waterkers
  • 1 winterwortel, schoongemaakt
  • en in linten geschild (over de lengte)plastic folie
  • bamboematje
Voorbereiden
Breng de rijst met water in een pan aan de kook. Zet vervolgens de warmtebron laag en laat de rijst 20 minuten zachtjes doorkoken totdat de rijst kleverig wordt (let op: niet papperig). Giet de rijst af en laat het nog even nastomen. Meng azijn, suiker en zout door elkaar en schep dit door de rijst. Laat de rijst nog even afkoelen.
Bereiden
Leg plastic folie op het bamboematje. Verdeel de linten komkommer over de hele breedte van het matje (laat de randen vrij) en schik hier een kleine hoeveel rijst op, een paar reepjes paprika, stukjes tomaat, stukjes kip en wat waterkers. Rol de sushi met behulp van het matje stevig op en schuif met de andere hand de plastic folie er steeds voorzichtig een stukje tussenuit. Maak een tweede rol met de repen wortel als buitenkant. Snijd de sushirollen met een scherp, nat mes in 8 stukken en serveer de sushi op een schaal.  ca. 25 minuten.Voor 2 rollen (circa 4 personen)
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 12 g
  • koolhydraten
  • 36 g
  • vet
  • 1 g
  • Kcal
  • 105
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie