
Sushi
4 pers.
ca. 25 min
Aziatisch
Ingrediënten
150 g Japanse rijst of Surinaamse rijst, gewassen in een bolzeef
200-250 ml water
1 eetl. Japanse rijstazijn of tafelazijn
0,5 eetl. suiker
snufje zout
1 komkommer, in linten geschild (over de lengte)
1/2 groene paprika, in smalle reepjes
1/2 rode paprika, in smalle reepjes
2 tomaten, in blokjes
100 g kipfilet, gebakken en in kleine stukjes
paar blaadjes waterkers
1 winterwortel, schoongemaakt
en in linten geschild (over de lengte)plastic folie
bamboematje
Bereidingswijze
Leg plastic folie op het bamboematje. Verdeel de linten komkommer over de hele breedte van het matje (laat de randen vrij) en schik hier een kleine hoeveel rijst op, een paar reepjes paprika, stukjes tomaat, stukjes kip en wat waterkers. Rol de sushi met behulp van het matje stevig op en schuif met de andere hand de plastic folie er steeds voorzichtig een stukje tussenuit. Maak een tweede rol met de repen wortel als buitenkant. Snijd de sushirollen met een scherp, nat mes in 8 stukken en serveer de sushi op een schaal. ca. 25 minuten.Voor 2 rollen (circa 4 personen)
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
105 kcal
Vetten
1 gram
Koolhydraten
36 gram
Eiwitten
12 gram