
Daans sweet chili garnalen met Aziatische spruitjes
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
500 gram spruitjes
2 eetlepels sesamolie
2 eetlepels chilisaus
475 gram wokgarnalen
300 gram broccoli
1 teentje knoflook
2 eetlepels sojasaus
1 eetlepel honing
3 stengels bosuien
250 gram udonnoedels
10 gram koriander
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook. Verwijder de buitenste bladeren van de spruiten, snijd de onderkant eraf en halveer. Snijd de bosui in schuine ringen en hak de koriander grof.
2. Breng een pan water aan de kook en kook de spruitjes en de broccoli 4 minuten.
3. Bereid de noodles volgens de aanwijzing op de verpakking, giet af en roer er 1 eetlepel sesamolie door.
4. Roer de sojasaus, de knoflook, de honing en 1 eetlepel sesamolie tot een gladde saus. Verhit een scheutje zonnebloemolie in een wok en roerbak de spruitjes en de broccoli samen met de saus 4 minuten. Schep uit de wok.
5. Roerbak in dezelfde wok de garnalen samen met de chilisaus 4 minuten en voeg tot slot de bosui toe.
6. Verdeel de noodles, de spruitjes en de garnalen over de borden en garneer met de koriander.
Tip: Voeg wat sesamzaadjes toe aan de spruiten voor een extra Aziatische touch.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2025 Kj
Calorieën
481 kcal
Vetten
10 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
35 gram