Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Sweet & sticky zalm

Sweet & sticky zalm

Ingrediënten

  • 4 porties zalm op de huid
  • 1 citroen
  • 2 el olijfolie
  • 3 el sojasaus
  • 1 tl sambal badjak
  • 2 el honing
  • 3 lente-uitjes
  • 1 rode peper
  • 4 el ongezouten pinda’s
  • Keukentouw
  • Aluminiumfolie
Sweet & sticky zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 170 °C. Dep de zalm droog met keukenpapier, bestrooi met peper en zout naar smaak en leg in een ovenschaal. Pers de citroen uit en besprenkel de zalm ermee. Bak de zalm 5 min. in het midden van de oven.
  2. Maak ondertussen een saus van de olijfolie, sojasaus, sambal en honing. Bestrijk de zalm er royaal mee, zet nog 5 min. in de oven en bak de zalm mooi rosé. Laat nog 5 min. in de oven als je de vis helemaal gaar wilt.
  3. Snijd ondertussen de lente-ui in schuine ringetjes. Verwijder de steelaanzet van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Hak de pinda’s grof. Bestrooi de zalm met de lente-ui, rode peper en pinda’s. Lekker met de witlofsalade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 442
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 12 g
  • Vet 30 g