
Sweet & sticky zalm
4 pers.
ca. 35 min
Aziatisch
Ingrediënten
4 porties zalm op de huid
1 citroen
2 el olijfolie
3 el sojasaus
1 tl sambal badjak
2 el honing
3 lente-uitjes
1 rode peper
4 el ongezouten pinda’s
Keukentouw
Aluminiumfolie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 170 °C. Dep de zalm droog met keukenpapier, bestrooi met peper en zout naar smaak en leg in een ovenschaal. Pers de citroen uit en besprenkel de zalm ermee. Bak de zalm 5 min. in het midden van de oven.
Maak ondertussen een saus van de olijfolie, sojasaus, sambal en honing. Bestrijk de zalm er royaal mee, zet nog 5 min. in de oven en bak de zalm mooi rosé. Laat nog 5 min. in de oven als je de vis helemaal gaar wilt.
Snijd ondertussen de lente-ui in schuine ringetjes. Verwijder de steelaanzet van de rode peper, halveer de peper in de lengte en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees fijn. Hak de pinda’s grof. Bestrooi de zalm met de lente-ui, rode peper en pinda’s. Lekker met de witlofsalade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
442 kcal
Vetten
30 gram
Koolhydraten
12 gram
Eiwitten
31 gram