Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Taco's met avocado-salsa

Taco's met avocado-salsa

Ingrediënten

  • 8 stuks taco schelpen
  • 230 gram tacosaus
  • 175 gram geraspte kaas
  • 200 gram ijsbergsla
  • 500 gram rundergehakt
  • 400 gram tomaten
  • 1 blikje maïskorrels
  • 1 zakje tacokruiden
  • 2 stuks avocado's
  • 1 stuk rode ui
  • 1 stuk limoen
  • 10 gram koriander
Taco's met avocado-salsa product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in partjes. Laat de maïskorrels uitlekken en spoel goed af. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Knijp het sap uit de limoen en hak de koriander grof.
  3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg vervolgens de maïs, de tomaten, de tacokruiden en het water toe en bak het geheel nog 8 minuten door.
  4. Bereid ondertussen de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Meng de avocadoblokjes met het limoensap en de koriander tot een frisse salsa.
  6. Doe een beetje sla in elke taco schelp, schep er wat van het gehaktmengsel op en strooi er wat van de kaas over. Serveer met de avocado-salsa en de taco saus.

    Voedingswaarde

  • Kcal 704
  • Eiwit 44 g
  • Koolhydraten 39 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 39 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 16
  • Vezels 10