
Taco's met avocado-salsa
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
8 stuks taco schelpen
230 gram tacosaus
175 gram geraspte kaas
200 gram ijsbergsla
500 gram rundergehakt
400 gram tomaten
1 blikje maïskorrels
1 zakje tacokruiden
2 stuks avocado's
1 stuk rode ui
1 stuk limoen
10 gram koriander
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaat in partjes. Laat de maïskorrels uitlekken en spoel goed af. Halveer de avocado, verwijder de pit, schep het vruchtvlees eruit en snijd in blokjes. Knijp het sap uit de limoen en hak de koriander grof.
3. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de ui. Voeg het gehakt toe en bak rul. Voeg vervolgens de maïs, de tomaten, de tacokruiden en het water toe en bak het geheel nog 8 minuten door.
4. Bereid ondertussen de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Meng de avocadoblokjes met het limoensap en de koriander tot een frisse salsa.
6. Doe een beetje sla in elke taco schelp, schep er wat van het gehaktmengsel op en strooi er wat van de kaas over. Serveer met de avocado-salsa en de taco saus.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2903 Kj
Calorieën
704 kcal
Vetten
39 gram
Waarvan verzadigd vet
16 gram
Koolhydraten
39 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
44 gram