
Tacobakjes met snijbonensalade
Lunch
8 pers.
ca. 20 min
Mexicaans
Ingrediënten
100 gram snijbonen (in dunne reepjes)
50 gram diepvriesdoperwten
4 eetlepels mais (blik)
5 eetlepels olijfolie
1 eetlepel wittewijnazijn
1 kleine ui (gesnipperd)
8 grote plakken tortillawraps
100 gram kruidenroomkaas
2 radijsjes (in dunne plakjes)
Bereidingswijze
1. Kook de bonen in circa 6 minuten gaar. Voeg na circa 3 minuten de doperwten toe. Neem de pan van de warmtebron.
2. Voeg de mais toe, giet af en spoel onder koud water. Klop een dressing van 3 eetlepels van de olie, de azijn en de ui. Breng op smaak met zout en peper en meng door de bonen.
3. Verwarm de oven voor op 180°C. Bevochtig de tortilla's met wat water en steek er 8 rondjes van circa 8 cm Ø uit (de restjes kun je gebruiken voor de homemade tacochips).
4. Bestrijk ze dun met olie en druk ze in de holtes van de muffinvorm. Bak de tacobakjes in de oven goudbruin en laat ze helemaal afkoelen.
5. Bestrijk de bodem met een beetje roomkaas en vul met de bonensalade. Garneer met plakjes radijs.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
235 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
24 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie