
Tacobakjes: mix het lekker zelf
8 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
1 ui
1 el olijfolie
300 g rundergehakt
1 tl gemalen komijn
1 tl paprikapoeder
3 el ketchup
1 pak volkoren wraps (zak 8 stuks, Santa Maria)
½ krop ijsbergsla
2 avocado’s
1 limoen
1 bakje cherrytomaten (250 g)
150 g geraspte belegen kaas
1 bakje verse koriander
Muffinvorm
Bereidingswijze
1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui in 3 min. glazig. Voeg het gehakt met de komijn, paprikapoeder en ketchup toe en bak in ca. 5 min. op middelhoog vuur gaar. Breng op smaak met zout.
2 Duw de wraps in de holtes van de muffinvorm en bak ze in ca. 4 min. krokant in de oven.
3 Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakjes. Besprenkel met limoensap. Halveer de cherrytomaten. Hak de koriander grof.
4 Verdeel alle ingrediënten in losse plastic bakjes, stapel de tortillabakjes in elkaar en wikkel in aluminiumfolie en dan snel naar school. Laat de kids zelf de bakjes vullen.
Variatietip!
Doe het gehakt in een bakje dat in de magnetron kan. Veel scholen hebben een magnetron staan. Geef er een menukaartje bij waarop staat dat ze het zelf kunnen samenstellen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
400 kcal
Vetten
25 gram
Koolhydraten
24 gram
Eiwitten
17 gram
Meer recepten in de categorie