Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tacobakjes: mix het lekker zelf

Tacobakjes: mix het lekker zelf

Ingrediënten

  • 1 ui
  • 1 el olijfolie
  • 300 g rundergehakt
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tl paprikapoeder
  • 3 el ketchup
  • 1 pak volkoren wraps (zak 8 stuks, Santa Maria)
  • ½ krop ijsbergsla
  • 2 avocado’s
  • 1 limoen
  • 1 bakje cherrytomaten (250 g)
  • 150 g geraspte belegen kaas
  • 1 bakje verse koriander
  • Muffinvorm
Tacobakjes: mix het lekker zelf product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Tussendoor
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. 1 Verwarm de oven voor op 180 °C. Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een koekenpan en fruit de ui in 3 min. glazig. Voeg het gehakt met de komijn, paprikapoeder en ketchup toe en bak in ca. 5 min. op middelhoog vuur gaar. Breng op smaak met zout.
  2. 2 Duw de wraps in de holtes van de muffinvorm en bak ze in ca. 4 min. krokant in de oven.
  3. 3 Snijd de ijsbergsla in dunne reepjes. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil en snijd het vruchtvlees in plakjes. Besprenkel met limoensap. Halveer de cherrytomaten. Hak de koriander grof.
  4. 4 Verdeel alle ingrediënten in losse plastic bakjes, stapel de tortillabakjes in elkaar en wikkel in aluminiumfolie en dan snel naar school. Laat de kids zelf de bakjes vullen.

Variatie

Doe het gehakt in een bakje dat in de magnetron kan. Veel scholen hebben een magnetron staan. Geef er een menukaartje bij waarop staat dat ze het zelf kunnen samenstellen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 400
  • Eiwit 17 g
  • Koolhydraten 24 g
  • Vet 25 g