Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Taco’s met frisse limoen yoghurt-dressing

Taco’s met frisse limoen yoghurt-dressing

Taco’s met frisse limoen yoghurt-dressing product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 gram Romatomaten
  • 500 gram rundergehakt
  • 150 ml magere kwark naturel
  • 2 aubergines
  • 1 limoen
  • 10 gram koriander
  • 1 rode ui
  • 8 tortillawraps
  • 1 zakje taco kruidenmix
Bereiden
Pel en snipper de rode ui. Snijd de aubergine in blokjes, de helft van tomaten in parten en de andere helft in kleine blokjes. Hak de koriander grof, rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg de aubergine, de partjes tomaat, de kruidenmix en de hoeveelheid water die staat aangegeven op de verpakking toe en laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan 10 minuten sudderen.
Meng de blokjes tomaat met de rode ui, de helft van het limoensap en de helft van de koriander tot een frisse salsa. Breng op smaak met wat zwarte peper.
Meng de kwark met de limoenrasp en het resterende limoensap tot een frisse dressing.
Verhit een koekenpan en bak de tortilla's kort aan. Vouw ze vervolgens dubbel zodat ze de vorm van een taco krijgen.
Vul de taco's met het gehaktmengsel, schep de salsa erbovenop en garneer met de limoen-yoghurtsaus en de resterende koriander.