
Taco’s met frisse limoen yoghurt-dressing
4 pers.
ca. 20 min
Mexicaans
Ingrediënten
500 gram Romatomaten
500 gram rundergehakt
150 ml magere kwark naturel
2 aubergines
1 limoen
10 gram koriander
1 rode ui
8 tortillawraps
1 zakje taco kruidenmix
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de rode ui. Snijd de aubergine in blokjes, de helft van tomaten in parten en de andere helft in kleine blokjes. Hak de koriander grof, rasp de schil van de limoen en pers het sap uit.
2. Verhit een scheutje olie in een hapjespan en bak het gehakt rul. Voeg de aubergine, de partjes tomaat, de kruidenmix en de hoeveelheid water die staat aangegeven op de verpakking toe en laat het geheel op laag vuur met de deksel op de pan 10 minuten sudderen.
3. Meng de blokjes tomaat met de rode ui, de helft van het limoensap en de helft van de koriander tot een frisse salsa. Breng op smaak met wat zwarte peper.
4. Meng de kwark met de limoenrasp en het resterende limoensap tot een frisse dressing.
5. Verhit een koekenpan en bak de tortilla's kort aan. Vouw ze vervolgens dubbel zodat ze de vorm van een taco krijgen.
6. Vul de taco's met het gehaktmengsel, schep de salsa erbovenop en garneer met de limoen-yoghurtsaus en de resterende koriander.