
Tagilatelle met klassieke ragu
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngesneden)
1 wortel (in kleine blokjes)
2 stengels bleekselderij (in plakjes)
300 gram rundergehakt
1 blik tomatenpuree (70 g)
100 milliliter rode wijn
1 blik tomatenblokjes (400 g)
200 milliliter runderbouillon
2 laurierblaadjes
300 gram tagliatelle
50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie in een braadpan. Fruit de ui, knoflook, wortel en bleekselderij 4 min. Voeg het gehakt toe en bak in 4 min. rul.
2. Schep de tomatenpuree erdoor en bak 1 min. mee. Schenk de wijn erbij en laat 2 min. zachtjes koken. Voeg de tomatenblokjes met de bouillon en laurier toe. Breng aan de kook.
3. Draai de warmtebron laag en stoof de saus met het deksel op de pan in 1 uur gaar.
4. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verwijder de laurier uit de ragù. Roer de helft van de kaas erdoor en breng op smaak met zout en peper.
5. Giet de tagliatelle af en meng door de ragù. Verdeel de tagliatelle over 4 borden en serveer met de rest van de Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
615 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
67 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
32 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie