
Tagliatelle alla bolognese
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Europees
Ingrediënten
100 gram pancetta (in dunne reepjes)
1 ui (gesnipperd)
1 winterpeen (fijngesneden)
1 stengel bleekselderij (fijngesneden)
300 gram rundergehakt
690 gram tomatensaus (fles)
1 kruidnagel
400 gram tagliatelle
Bereidingswijze
1. Verhit een koekenpan en fruit hierin de pancetta samen met de ui, wortel en bleekselderij. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
2. Voeg de tomatensaus en de kruidnagel toe en laat de saus afgedekt circa 20 minuten sudderen op een lage stand.
3. Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verwijder de kruidnagel uit de saus. Meng de tagliatelle met de saus en verdeel over borden.
5. Lekker met basilicum en Parmezaanse kaas.
Meer recepten in de categorie