
Patricia's tagliatelle met aubergine en courgette
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
1 stuk focaccia
400 gram cherrytomaten
150ml rode wijn
1 stuk courgette
2 stuks aubergines
20 gram basilicum
2 teentjes knoflook
400 gram tagliatelle
20 gram grana padano
350 gram fritto di tomato
Bereidingswijze
1. Bereid de focaccia volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Pel en pers de knoflook. Snijd de courgette en de aubergine in blokjes en halveer de cherrytomaten. Rasp de Grana Padano.
3. Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Verhit een scheutje olijfolie in een koekenpan en roerbak de knoflook, courgette en aubergine 10 minuten. Voeg de rode wijn, de tomato frito en de cherrytomaten toe. Verwarm het geheel nog 5 minuten en breng op smaak met de 3/4 van de basilicumblaadjes.
5. Roer de tagliatelle door de saus en verdeel over de borden. Garneer met de geraspte kaas, de overige basilicum en serveer met de focaccia.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3218 Kj
Calorieën
767 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
117 gram
Waarvan suikers
24 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
27 gram
Meer recepten in de categorie