
Tagliatelle met citroenricotta, rauwe ham en eiermimosa
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
2 courgettes (in kleine blokjes)
1 eetlepel gedroogde italiaanse kruiden
150 gram rauwe ham (in reepjes)
400 gram tagliatelle
1 citroen (schoongeboend)
250 gram ricotta
4 eieren (hardgekookt)
50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
2 eetlepels peterselie (gehakt)
Bereidingswijze
1. Verhit de olie en bak hierin de courgetteblokjes met de Italiaanse kruiden en ham. Kook de tagliatelle beetgaar.
2. Rasp de schil van 1/2 citroen en pers de andere helft uit. Schep citroenrasp en -sap door de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
3. Schep de courgetteblokjes, hamreepjes en ricotta door de tagliatelle.
4. Hak de eieren fijn en meng met de Parmezaanse kaas en peterselie. Bestrooi de pasta met deze eiermimosa.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
765 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
84 gram
Eiwitten
41 gram
Meer recepten in de categorie