Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met gehakt, pancetta en knolselderij

Tagliatelle met gehakt, pancetta en knolselderij

Tagliatelle met gehakt, pancetta en knolselderij product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 55 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 gram pancetta, ontbijtspek of rauwe ham fijngesneden
  • 2 teenjes knoflookk
  • 250 gram half-om-half gehakt
  • 200 gram knolselderij
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 milliliter droge witte wijn
  • 2 blikje tomatenblukjes
  • 300 gram tagliatelle
  • 50 gram parmezaanse kaas geraspt
Voorbereiden
Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de pancetta en knoflook toe en bak nog een paar minuten mee. Doe het gehakt en de knolselderij erbij en bak op middelhoge stand een paar minuten tot het gehakt rul is. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. Blus af met de wijn en tomatenblokjes. Breng de saus aan de kook en laat met het deksel op de pan op een lage stand minimaal 30 minuten stoven.
Bereiden
Kook de saus zonder deksel nog circa 15 minuten op een lage stand zodat wat vocht kan verdampen en de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Breng ruim water met zout aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Schep de saus door de tagliatelle en serveer met de kaas.

Voedingswaarde

eiwit
33 g
koolhydraten
65 g
vet
40 g
Kcal
775