Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met gehakt, pancetta en knolselderij

Tagliatelle met gehakt, pancetta en knolselderij

Ingrediënten

  • 3 eetlepel olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 100 gram pancetta, ontbijtspek of rauwe ham fijngesneden
  • 2 teenjes knoflookk
  • 250 gram half-om-half gehakt
  • 200 gram knolselderij
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 50 milliliter droge witte wijn
  • 2 blikje tomatenblukjes
  • 300 gram tagliatelle
  • 50 gram parmezaanse kaas geraspt
Tagliatelle met gehakt, pancetta en knolselderij product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Voorbereiden

  1. Verhit de olie in een grote pan en fruit hierin de ui circa 5 minuten op een lage stand. Voeg de pancetta en knoflook toe en bak nog een paar minuten mee. Doe het gehakt en de knolselderij erbij en bak op middelhoge stand een paar minuten tot het gehakt rul is. Roer de tomatenpuree erdoor en bak 1 minuut mee. Blus af met de wijn en tomatenblokjes. Breng de saus aan de kook en laat met het deksel op de pan op een lage stand minimaal 30 minuten stoven.

Bereidingswijze

  1. Kook de saus zonder deksel nog circa 15 minuten op een lage stand zodat wat vocht kan verdampen en de saus dikker wordt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper. Breng ruim water met zout aan de kook en kook de tagliatelle beetgaar. Giet af en laat goed uitlekken. Schep de saus door de tagliatelle en serveer met de kaas.

    Voedingswaarde

  • Kcal 775
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 65 g
  • Vet 40 g