
Tagliatelle met gepofte tomaatjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
500 gram cherry-/kerstomaatjes
6 eetlepels olijfolie
300 gram tagliatelle
200 gram rauwe ham (in repen)
2 teentjes knoflook (geperst)
1 citroen (schoongeboend)
2 eetlepels platte peterselie (gehakt)
1 stukje Parmezaanse kaas (geschaafd)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Kruis de tomaten in. Plaats ze met het kruis naar boven naast elkaar op een bakplaat en besprenkel ze met 2 eetlepels olijfolie. Strooi er zout en peper over. Pof de tomaatjes 15 minuten in het midden van de oven.
2. Kook de pasta beetgaar. Bewaar 4-5 eetlepels kookvocht.
3. Rooster de ham in een droge hete koekenpan, schep uit de pan en zet apart.
4. Verhit de rest van de olijfolie en fruit hierin de knoflook. Rasp de schil van de citroen boven de knoflook.
5. Pers de helft van de citroen en giet het sap in de pan. Voeg peper en het bewaarde kookvocht toe.
6. Schep de pasta, peterselie en de gepofte tomaatjes erdoor. Serveer met geschaafde Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
590 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
61 gram
Eiwitten
28 gram
Meer recepten in de categorie