
Tagliatelle met gerookte kipfilet en spinazie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
50 gram pijnboompitten
400 gram tagliatelle
3 eetlepels olijfolie
200 gram spinazie (panklaar)
250 gram gerookte kipfilet (in smalle reepjes)
Bereidingswijze
1. Rooster de pijnboompitten in enkele druppels olijfolie in een koekenpan lichtbruin. Schep ze uit de pan in een kom.
2. Kook de tagliatelle volgens de aanwijzing op de verpakking in lichtgezouten water beetgaar.
3. Snijd de spinazie iets kleiner. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een wok of grote koekenpan en roerbak de spinazie enkele minuten.
4. Roer de kip door de spinazie. Breng op smaak met zout.
5. Laat de pasta uitlekken. Schep de warme spinazie en kipreepjes door de tagliatelle en bestrooi het gerecht met pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
580 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
75 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie