
Tagliatelle met romige paprikasaus en tomaat
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 stuks uien
4 teentjes knoflook
1 stuk rode peper
8 stuks rode paprika's
3 takjes rozemarijn
70 gram kappertjes
3 stuks tomaten
75 gram grana padano
400 gram verse tagliatelle
150 gram mascarpone
4 takjes basilicum
Bereidingswijze
1. Pel de ui en de knoflook en snijd fijn. Hak de rode peper fijn. Verwijder de zaadlijsten van de puntpaprika's en snijd in stukken. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. Hak de kappertjes iets fijner. Snijd de tomaten in parten. Rasp de Grana Padano grof.
2. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de ui, de knoflook en de rode peper 2 minuten aan. Voeg de paprika toe en bak 2 minuten. Voeg 4 dl water en de rozemarijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat 15 minuten zachtjes stoven.
3. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Doe de mascarpone bij de paprika's en pureer met een staafmixer tot een gladde saus. Voeg de gehakte kappertjes toe en breng op smaak met peper.
5. Meng de tagliatelle met de saus en serveer met de tomatenparten, basilicum en de Grana padano.
Tip: Voeg wat geroosterde pijnboompitten toe.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1946 Kj
Calorieën
465 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
12 gram
Koolhydraten
41 gram
Waarvan suikers
17 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie