
Tagliatelle met varkenssaucijs, venkel en tomaat
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 teentjes knoflook
500 gram varkenssaucijzen
2 stuks venkel
500 gram tomaten
3 takjes rozemarijn
400 gram tagliatelle (pasta)
2 theelepels venkelzaad
400 gram tomatenblokjes in blik
4 takjes basilicum
Bereidingswijze
1. Snijd de knoflook fijn. Ontvel de varkenssaucijzen en hak het vlees grof. Snijd de venkel in reepjes, hak de tomaten in blokjes en de rozemarijn grof.
2. Bereid de tagliatelle volgens de aanwijzingen op verpakking.
3. Verhit een diepe koekenpan met een scheutje olie. Fruit de knoflook en het venkelzaad een minuut. Doe de varkenssaucijs erbij en bak 4 minuten. Voeg de venkel toe en bak op middelhoog vuur nog 3 minuten. Voeg de verse tomatenblokjes, de tomatenblokjes uit blik en de rozemarijn toe en laat het geheel 10 minuten pruttelen op laag vuur.
4. Schep de tagliatelle in 4 diepe pastaborden en schep daar bovenop de pastasaus. Garneer met verse basilicum en rozemarijn.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2556 Kj
Calorieën
608 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
84 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
45 gram