
Tagliatelle met verse tomaat, spek en basilicum
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
100 gram gerookt ontbijtspek (in reepjes)
1 ui (fijngesnipperd)
1 eetlepel tomatenpuree
300 gram trostomaten (in blokjes, rijpe)
300 gram tagliatelle
1 bosje basilicum (in dunne reepjes)
Bereidingswijze
1. Verwarm de olie en bak het spek en de ui op middelhoge stand in circa 5 minuten lichtbruin.
2. Voeg de tomatenpuree en de tomatenblokjes toe en bak nog 5 minuten op lage stand mee tot de saus gaat binden.
3. Breng de saus eventueel op smaak met zout en peper.
4. Kook ondertussen de tagliatelle volgens de aanwijzingen op de verpakking in ruim water met zout beetgaar.
5. Giet af en schep samen met de basilicum door de saus.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
465 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
60 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie