

Tagliatelle met witlof en kabeljauw
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
9.86 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Tagliatelle
4 stuks Witlof
2 eetlepel Roomboter
200 ml Kookroom
50 gram Parmigiano
4 stuks Kabeljauw
10 gram Peterselie
Bereidingswijze
1. Kook de tagliatelle zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Snijd de onderkant van de witlof af, snijd in de lengte door midden en verwijder de harde kern. Snijd dan in hele dunne reepjes. Verhit 1 el boter in een koekenpan en bak de witlofreepjes 2 minuten aan, roer regelmatig door.
3. Voeg de kookroom en de geraspte Parmezaan toe, breng op smaak met peper en zout en laat een paar minuten zacht pruttelen Breng intussen de kabeljauw op smaak met peper en zout. Verhit de overige eetlepel boter in een andere pan en bak de kabeljauw aan beide kanten aan tot goudbruin en gaar.
4. Voeg de tagliatelle toe aan de saus en meng door. Vind je de saus te dik, voeg dan wat pastawater toe. Houd er rekening mee dat roomsauzen snel indikken wanneer de pasta begint af te koelen.
5. Verdeel de pasta over 4 borden samen met de kabeljauw. Garneer met verse peterselie en dien direct op.
Meer recepten in de categorie