

Tagliatelle met zalm en spinazie
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
9.50 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Tagliatelle
1 stuk Prei
2 tenen Knoflook
200 gram Spinazie
2 eetlepel Roomboter
200 gram Creme fraiche
10 gram Dille
1 stuk Warmgerookte zalmmoot
Bereidingswijze
1. Bereid de tagliatelle zoals op de verpakking vermeld staat.
2. Was de prei en snijd deze in halve ringen, snijd de knoflook fijn en de spinazie grof. Verhit de boter in een koekenpan en bak de prei op laag vuur aan tot deze zacht begint te worden. Voeg dan de knoflook en de spinazie toe en bak mee tot de spinazie geslonken is.
3. Zet het vuur laag en voeg de crème fraîche aan de groenten toe. Snijd de dille fijn en voeg dit ook toe, meng door. Voeg de gekookte tagliatelle toe en eventueel wat pastawater om de saus dunner te maken. Proef of je het gerecht nog verder op smaak moet brengen met peper en zout.
4. Trek de zalm uit elkaar in vlokkken en voeg aan de pasta toe, meng voorzichtig door zodat de zalm niet helemaal uit elkaar valt.
5. Verdeel de pasta over 4 borden, garneer optioneel met wat extra dille en dien direct op.
Meer recepten in de categorie