
Tagliatelle met zeevruchten en wittewijnsaus
4 pers.
ca. 15 min
Ingrediënten
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel boter
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 theelepel gedroogde dragon
100 milliliter droge witte wijn
100 milliliter kookroom
400 gram zeevruchtencocktail, ontdooid en drooggedept
1/2 visbouillontablet
300 gram tagliatelle
2 eetlepel gehakte verse kruiden (dragon, peterselie of dille)
Bereidingswijze
Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Fruit de ui circa 4 minuten in de boter. Voeg de knoflook en dragon toe en fruit 1 minuut mee. Giet de wijn erbij en laat op hoge stand 2 minuten inkoken. Giet de room erbij en breng aan de kook. Voeg de zeevruchten en het bouillontablet toe en laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken. Kook intussen de tagliatelle beetgaar. Breng de saus op smaak met peper en schep de tagliatelle erdoor. Bestrooi met de kruiden en serveer direct.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
435 kcal
Vetten
11 gram
Koolhydraten
58 gram
Eiwitten
20 gram