Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met zeevruchten en wittewijnsaus

Tagliatelle met zeevruchten en wittewijnsaus

Tagliatelle met zeevruchten en wittewijnsaus product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel boter
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 100 milliliter kookroom
  • 400 gram zeevruchtencocktail, ontdooid en drooggedept
  • 1/2 visbouillontablet
  • 300 gram tagliatelle
  • 2 eetlepel gehakte verse kruiden (dragon, peterselie of dille)
Bereiden
Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Fruit de ui circa 4 minuten in de boter. Voeg de knoflook en dragon toe en fruit 1 minuut mee. Giet de wijn erbij en laat op hoge stand 2 minuten inkoken. Giet de room erbij en breng aan de kook. Voeg de zeevruchten en het bouillontablet toe en laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken. Kook intussen de tagliatelle beetgaar. Breng de saus op smaak met peper en schep de tagliatelle erdoor. Bestrooi met de kruiden en serveer direct.

Voedingswaarde

eiwit
20 g
koolhydraten
58 g
vet
11 g
Kcal
435