1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tagliatelle met zeevruchten en wittewijnsaus

Tagliatelle met zeevruchten en wittewijnsaus

Tagliatelle met zeevruchten en wittewijnsaus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel boter
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 theelepel gedroogde dragon
  • 100 milliliter droge witte wijn
  • 100 milliliter kookroom
  • 400 gram zeevruchtencocktail, ontdooid en drooggedept
  • 1/2 visbouillontablet
  • 300 gram tagliatelle
  • 2 eetlepel gehakte verse kruiden (dragon, peterselie of dille)
Bereiden
Breng in een pan ruim water met zout aan de kook. Fruit de ui circa 4 minuten in de boter. Voeg de knoflook en dragon toe en fruit 1 minuut mee. Giet de wijn erbij en laat op hoge stand 2 minuten inkoken. Giet de room erbij en breng aan de kook. Voeg de zeevruchten en het bouillontablet toe en laat de saus nog 5 minuten zachtjes koken. Kook intussen de tagliatelle beetgaar. Breng de saus op smaak met peper en schep de tagliatelle erdoor. Bestrooi met de kruiden en serveer direct.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 15 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 20 g
  • koolhydraten
  • 58 g
  • vet
  • 11 g
  • Kcal
  • 435
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie