
Verse tagliatelle met vis in roomsaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 eetlepels olijfolie (plus extra over het gerecht)
1 teentje knoflook (fijngehakt)
1 rode ui (gesnipperd)
400 gram Kastanje champignons
3 deciliter witte wijn
1.5 deciliter slagroom
1 visbouillonblokje
250 gram pangasiusfilets
250 gram kabeljauwhaasjes
500 gram tagliatelle
1 citroen (halve voor garnering)
400 gram cherry tomaten
1 handje gehakte peterselie
0 zout en peper
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie. Fruit de knoflook en ui 2 minuten.
2. Voeg de gesneden champignons toe en bak mee tot ze goudbruin zijn
3. Voeg de witte wijn en room toe en laat 4 minuten inkoken. Verkruimel het bouillonblokjes over de saus.
4. Snijd de visfilets in gelijke blokjes en breng een pan met ruim water en zout aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
5. Voeg de gesneden vis en de cherrytomaatjes toe aan de saus en laat deze in de saus garen. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
6. Verdeel de tagliatelle over diepe borden en verdeel de saus met de vis en tomaatjes erover
7. Sprenkel over elk bord een beetje olijfolie en citroensap. Garneer met de gehakte peterselie en een plakje citroen.
Meer recepten in de categorie