Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tajine met sperziebonen en kip

Tajine met sperziebonen en kip

Ingrediënten

  • 500 g kippendijfilet, in stukken gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 3 tl Ras El Hanout
  • 2 tl citroenzest (schil)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 200 g groene olijven
  • 300 g sperziebonen, schoongemaakt en in drieën gesneden
  • 50 g amandelschaafsel
  • koriander om te garneren
Tajine met sperziebonen en kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kruid de kip met peper en zout en bak deze even kort aan in een braadpan met wat olijfolie. Haal de kip uit de pan en houd apart.
  2. Fruit de ui en knoflook op laag vuur. Voeg de paprika, de Ras El Hanout en de citroenzest toe en fruit even mee. Doe dit mengsel in de Tajine en voeg nu de kip, bouillon, abrikozen en de olijven toe. Stoof het geheel 10 minuten met het deksel op de tajine.
  3. Voeg vervolgens de sperziebonen toe, roer even door en stoof alles nog 10 minuten. Rooster in de tussentijd de amandelen in een droge koekenpan.
  4. Garneer de kip met het amandelschaafsel en de koriander. Lekker met couscous of rijst.

    Voedingswaarde

  • Kcal 815
  • Eiwit 45 g
  • Koolhydraten 97 g
  • Vet 25 g