
Tajine met sperziebonen en kip
4 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
500 g kippendijfilet, in stukken gesneden
2 el olijfolie
1 ui, in ringen
2 tenen knoflook, in plakjes
1 rode paprika, in stukjes
3 tl Ras El Hanout
2 tl citroenzest (schil)
250 ml kippenbouillon
100 g gedroogde abrikozen
200 g groene olijven
300 g sperziebonen, schoongemaakt en in drieën gesneden
50 g amandelschaafsel
koriander om te garneren
Bereidingswijze
Kruid de kip met peper en zout en bak deze even kort aan in een braadpan met wat olijfolie. Haal de kip uit de pan en houd apart.
Fruit de ui en knoflook op laag vuur. Voeg de paprika, de Ras El Hanout en de citroenzest toe en fruit even mee. Doe dit mengsel in de Tajine en voeg nu de kip, bouillon, abrikozen en de olijven toe. Stoof het geheel 10 minuten met het deksel op de tajine.
Voeg vervolgens de sperziebonen toe, roer even door en stoof alles nog 10 minuten. Rooster in de tussentijd de amandelen in een droge koekenpan.
Garneer de kip met het amandelschaafsel en de koriander. Lekker met couscous of rijst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
815 kcal
Vetten
25 gram
Koolhydraten
97 gram
Eiwitten
45 gram