In de verpakking van het PLUS Rozijnenbrood met desem (500gr) zit mogelijk het PLUS Mueslibrood met desem. In het PLUS Mueslibrood met desem zijn noten verwerkt. Dit staat niet op de verpakking.
Lees meer Verberg deze melding
Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tajine met sperziebonen en kip

Tajine met sperziebonen en kip

Tajine met sperziebonen en kip product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 500 g kippendijfilet, in stukken gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 3 tl Ras El Hanout
  • 2 tl citroenzest (schil)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 200 g groene olijven
  • 300 g sperziebonen, schoongemaakt en in drieën gesneden
  • 50 g amandelschaafsel
  • koriander om te garneren
Bereiden
Kruid de kip met peper en zout en bak deze even kort aan in een braadpan met wat olijfolie. Haal de kip uit de pan en houd apart.
Fruit de ui en knoflook op laag vuur. Voeg de paprika, de Ras El Hanout en de citroenzest toe en fruit even mee. Doe nu de kip, bouillon, abrikozen en de olijven erbij en stoof 10 minuten met het deksel op de pan.
Voeg de sperziebonen toe, roer even door en stoof nog 10 minuten. Rooster in de tussentijd de amandelen in een droge koekenpan.
Garneer de kip met het amandelschaafsel en de koriander. Lekker met couscous of rijst.

Voedingswaarde

eiwit
45 g
koolhydraten
97 g
vet
25 g
Kcal
815