1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tajine met sperziebonen en kip

Tajine met sperziebonen en kip

Tajine met sperziebonen en kip product foto
  • Ingredienten:

  • 500 g kippendijfilet, in stukken gesneden
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui, in ringen
  • 2 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 3 tl Ras El Hanout
  • 2 tl citroenzest (schil)
  • 250 ml kippenbouillon
  • 100 g gedroogde abrikozen
  • 200 g groene olijven
  • 300 g sperziebonen, schoongemaakt en in drieën gesneden
  • 50 g amandelschaafsel
  • koriander om te garneren
Bereiden
Kruid de kip met peper en zout en bak deze even kort aan in een braadpan met wat olijfolie. Haal de kip uit de pan en houd apart.
Fruit de ui en knoflook op laag vuur. Voeg de paprika, de Ras El Hanout en de citroenzest toe en fruit even mee. Doe nu de kip, bouillon, abrikozen en de olijven erbij en stoof 10 minuten met het deksel op de pan.
Voeg de sperziebonen toe, roer even door en stoof nog 10 minuten. Rooster in de tussentijd de amandelen in een droge koekenpan.
Garneer de kip met het amandelschaafsel en de koriander. Lekker met couscous of rijst.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 45 g
  • koolhydraten
  • 97 g
  • vet
  • 25 g
  • Kcal
  • 815
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie