Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tandoori kip

Tandoori kip

Ingrediënten

  • Voor de tandoori kip:
  • 200 gr Griekse yoghurt
  • 1 el citroensap
  • 1 el zonnebloemolie
  • 2 PLUS kipbouillonblokjes
  • 4 tl garam masalaspecerijen
  • 4 tl komijnpoeder
  • 4 tl gemberpoeder
  • 2 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • 2 tl rode kleurstofpoeder
  • 6 kipdrumsticks
  • Voor de korianderchutney:
  • 250 gr Griekse yoghurt
  • 40 gr verse koriander, inclusief de steeltjes, grof gehakt
  • 2 groene rawitpepers, zonder steeltjes en grof gehakt
  • 35 gr PLUS geraspte kokos
  • 2 tl citroensap
  • 1 tl zonnebloemolie
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gemberpoeder
  • ½ tl gemalen zwarte peper
  • 1 tl zout
  • Voor erbij: ½ rode ui (in flinterdunne halve maantjes), 1 limoen (in partjes), pappadums
  • Benodigdheden: grote, metalen kom, vinyl handschoentjes (voedselveilig), Airfryer of oven, hoge mengkom, staafmixer (of keukenmachine)
Tandoori kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 150 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Doe alle ingrediënten voor de tandoori kip in een grote metalen kom. Trek een paar handschoentjes aan en meng alles heel rustig door elkaar. Masseer de kip goed in, ook onder het vel, en doe daarna de handschoentjes uit. Dek de kom af en zet minimaal 2 uur in de koelkast om te marineren.
  2. Leg de kipdrumsticks in de Airfryer en bak ze 15 minuten op 180 graden. Draai ze daarna om en bak nog 10 minuten.
  3. Maak ondertussen de kokoschutney. Meng daarvoor alle ingrediënten in een hoge mengkom en maal helemaal fijn met een staafmixer. Je kunt hier uiteraard ook de keukenmachine voor gebruiken. Proef de chutney en voeg naar smaak eventueel extra knoflookpoeder, gemberpoeder en/of zout toe.
  4. Serveer de tandoori kip op een grote schaal met een bakje kokoschutney en garneer met rode uienringen en partjes limoen. Leg de pappadums en erbij en serveer.