

Tandoori kip
4 pers.
ca. 150 min
Ingrediënten
Voor de tandoori kip:
200 gr Griekse yoghurt
1 el citroensap
1 el zonnebloemolie
2 PLUS kipbouillonblokjes
4 tl garam masalaspecerijen
4 tl komijnpoeder
4 tl gemberpoeder
2 tl knoflookpoeder
1 tl gemalen zwarte peper
2 tl rode kleurstofpoeder
6 kipdrumsticks
Voor de korianderchutney:
250 gr Griekse yoghurt
40 gr verse koriander, inclusief de steeltjes, grof gehakt
2 groene rawitpepers, zonder steeltjes en grof gehakt
35 gr PLUS geraspte kokos
2 tl citroensap
1 tl zonnebloemolie
1 tl knoflookpoeder
1 tl gemberpoeder
½ tl gemalen zwarte peper
1 tl zout
Voor erbij: ½ rode ui (in flinterdunne halve maantjes), 1 limoen (in partjes), pappadums
Benodigdheden: grote, metalen kom, vinyl handschoentjes (voedselveilig), Airfryer of oven, hoge mengkom, staafmixer (of keukenmachine)
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten voor de tandoori kip in een grote metalen kom. Trek een paar handschoentjes aan en meng alles heel rustig door elkaar. Masseer de kip goed in, ook onder het vel, en doe daarna de handschoentjes uit. Dek de kom af en zet minimaal 2 uur in de koelkast om te marineren.
Leg de kipdrumsticks in de Airfryer en bak ze 15 minuten op 180 graden. Draai ze daarna om en bak nog 10 minuten.
Maak ondertussen de kokoschutney. Meng daarvoor alle ingrediënten in een hoge mengkom en maal helemaal fijn met een staafmixer. Je kunt hier uiteraard ook de keukenmachine voor gebruiken. Proef de chutney en voeg naar smaak eventueel extra knoflookpoeder, gemberpoeder en/of zout toe.
Serveer de tandoori kip op een grote schaal met een bakje kokoschutney en garneer met rode uienringen en partjes limoen. Leg de pappadums en erbij en serveer.
Meer recepten in de categorie