
Tandoori wraps met knapperige kip
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 doos kip tandoori pakket
2 stuks kipschnitzels
2 eetlepels Griekse yoghurt
1 theelepel komijnpoeder
10 gram koriander
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de sjalot. Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten. Snijd de aubergine en de paprika in stukken. Snijd de peper in de lengte door, verwijder de zaadlijsten en hak fijn. Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en schep het vruchtvlees eruit. Snijd de krokante kipschnitzels in reepjes en hak de koriander fijn.
2. Verhit een scheutje olie in een wok en bak de krokante kipschnitzels goudbruin. Voeg de sjalotten toe en bak 1 minuut mee. Voeg daarna de aubergine en de paprika toe en bak ca. 3 minuten. Voeg de currypasta toe en bak al roerend 2 minuten op middelhoog vuur. Zet het vuur laag, voeg 4 eetlepels water toe en bak het geheel in 5 minuten gaar. Roer af en toe door.
3. Prak het vruchtvlees van de avocado fijn en meng met de yoghurt, het komijnpoeder, de tomaat, de rode peper en de helft van de koriander.
4. Verhit een koekenpan en bak de wraps aan beide kanten kort aan.
5. Bestrijk de wraps met de avocado-yoghurtsaus, schep de groenten met krokante kip er bovenop, schep er nog wat saus over en vouw dicht. Garneer met de koriander.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1591 Kj
Calorieën
379 kcal
Vetten
6 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
59 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
21 gram