
Tapas trio
Voorgerecht
4 pers.
ca. 60 min
Europees
Ingrediënten
1 aubergine (in plakken van ca. 1 cm dik)
500 milliliter melk
500 milliliter frituurolie
100 gram bloem
2 eetlepels honing
1 eetlepel tijm
250 gram vastkokende aardappels (geschild, in flinterdunne plakjes)
2 eetlepels olijfolie
1 ui (grote, in dunne halve ringen)
2 eieren (losgeklopt)
6 basilicumblaadjes (fijngehakt)
50 gram chorizo
8 dadels
8 blanke amandelen
4 plakjes serranoham
1 eetlepel olijfolie
Bereidingswijze
1. Bereiden beignets: Leg de aubergine in een schaal en overgiet met melk. Laat 1 uur staan. Verhit de frituurolie in een hapjespan. Neem de aubergine uit de melk en dep droog met keukenpapier. Bestrooi met zout en haal de plakjes aubergine door de bloem. Frituur de plakjes om en om goudbruin en laat uitlekken op keukenpapier. Leg de beignets op een schaal en besprenkel met honing, tijm en peper en serveer warm.
2. Bereiden tortilla: Blancheer de aardappels 1 minuut in water met zout. Giet af en laat afkoelen. Verhit 1 eetlepel olie en fruit hierin de uienringen circa 5 minuten. Schep de ui en aardappel in een schaal door elkaar en bestrooi met zout en peper. Schep de eieren en basilicum erdoor. Verhit de rest van de olie in dezelfde pan en bak de hierin chorizo knapperig op een lage stand. Schep de worst uit de pan en houd apart. Verwarm het bakvet opnieuw. Schep het aardappelmengsel in de pan en laat afgedekt circa 4 minuten bakken. Keer de tortilla om en bak nog 1 minuut. Leg de tortilla op een schaal, bestrooi met de chorizo en snijd in puntjes.
3. Bereiden dadels: Steek in de holte van de dadels steeds een amandel. Halveer de plakjes (serrano)ham en rol elke dadel in een reep ham. Verhit de olijfolie en bak de dadels hierin om en om knapperig.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
450 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
43 gram
Vezels
4 gram
Eiwitten
12 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie