
Tapasspies met kip
4 pers.
ca. 25 min
Spaans
Ingrediënten
2 gegrilde gele paprika’s (pot 465 g)
1 bakje olijven naturel (100 g, Bio+)
1 gerookte kipfilet, in blokjes van 2 cm (Beter Leven)
8 milde groene pepers (pot 290 g)
4 sweet peppers gevuld met roomkaas (bakje 120 g)
Extra: 4 spiesen
Bereidingswijze
Snijd de gegrilde paprika’s in de lengte in vieren. Prik een olijf op een spies en rijg er zigzaggend een reepje paprika op. Prik er een blokje kip, groene peper en gevulde sweet pepper op.
Herhaal nog een keer met een stukje kip, zigzaggend een reep gegrilde paprika en een olijf.
Maak zo nog 3 spiesjes en bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Variatietip!
Als je toch aan het rijgen bent, rijg dan ook eens een salade aan een spies. Met een paar blaadjes dubbelgevouwen sla, blokjes komkommer, stukjes paprika, avocado, cherrytomaatjes en olijven aan een spies heb je een superleuke manier om je salade te presenteren.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
145 kcal
Vetten
8 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
12 gram