Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tapasspies met kip

Tapasspies met kip

Ingrediënten

  • 2 gegrilde gele paprika’s (pot 465 g)
  • 1 bakje olijven naturel (100 g, Bio+)
  • 1 gerookte kipfilet, in blokjes van 2 cm (Beter Leven)
  • 8 milde groene pepers (pot 290 g)
  • 4 sweet peppers gevuld met roomkaas (bakje 120 g)
  • Extra: 4 spiesen
Tapasspies met kip product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de gegrilde paprika’s in de lengte in vieren. Prik een olijf op een spies en rijg er zigzaggend een reepje paprika op. Prik er een blokje kip, groene peper en gevulde sweet pepper op.
  2. Herhaal nog een keer met een stukje kip, zigzaggend een reep gegrilde paprika en een olijf.
  3. Maak zo nog 3 spiesjes en bewaar ze afgedekt in de koelkast tot gebruik.

Variatie

Als je toch aan het rijgen bent, rijg dan ook eens een salade aan een spies. Met een paar blaadjes dubbelgevouwen sla, blokjes komkommer, stukjes paprika, avocado, cherrytomaatjes en olijven aan een spies heb je een superleuke manier om je salade te presenteren.

    Voedingswaarde

  • Kcal 145
  • Eiwit 12 g
  • Koolhydraten 6 g
  • Vet 8 g