Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tapasspiesjes met mosselen

Tapasspiesjes met mosselen

Ingrediënten

  • 1 kg Oosterschelde mosselen
  • 1 gele paprika
  • 125 g ontbijtspek (Puur van smaak)
  • 250 g cherrytomaten
  • EXTRA barbecue, satéprikkers
Tapasspiesjes met mosselen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Steek de barbecue aan. Week de satéprikkers in koud water.
  2. Was de mosselen onder koud stromend water en doe in een ruime pan met water. Kook de mosselen 6-8 min. met de deksel op de pan op hoog vuur, of tot alle schelpen open zijn. Schud tussentijds de pan eenmaal op, zodat de onderste mosselen boven komen. Giet de mosselen in een grote bak of kom en laat afkoelen tot je ze kunt beetpakken. Pel de mosselen en gooi de schelpen weg.
  3. Snij de paprika in blokjes van 2x2 cm. Maak rolletjes van de plakjes ontbijtspek.
  4. Maak spiesjes op de volgende manier: 1 rolletje spek, 3 mosselen, 1 stukje paprika, 1 rolletje spek, 1 tomaatje.
  5. Rooster de spiesjes op de hete barbecue, 5 min. op elke zijde. Doe de deksel (als die er is) op de barbecue tijdens het grillen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 95
  • Eiwit 8 g
  • Koolhydraten 4 g
  • Vet 5 g