
Tapasspiesjes met mosselen
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
1 kg Oosterschelde mosselen
1 gele paprika
125 g ontbijtspek (Puur van smaak)
250 g cherrytomaten
EXTRA barbecue, satéprikkers
Bereidingswijze
Steek de barbecue aan. Week de satéprikkers in koud water.
Was de mosselen onder koud stromend water en doe in een ruime pan met water. Kook de mosselen 6-8 min. met de deksel op de pan op hoog vuur, of tot alle schelpen open zijn. Schud tussentijds de pan eenmaal op, zodat de onderste mosselen boven komen. Giet de mosselen in een grote bak of kom en laat afkoelen tot je ze kunt beetpakken. Pel de mosselen en gooi de schelpen weg.
Snij de paprika in blokjes van 2x2 cm. Maak rolletjes van de plakjes ontbijtspek.
Maak spiesjes op de volgende manier: 1 rolletje spek, 3 mosselen, 1 stukje paprika, 1 rolletje spek, 1 tomaatje.
Rooster de spiesjes op de hete barbecue, 5 min. op elke zijde. Doe de deksel (als die er is) op de barbecue tijdens het grillen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
95 kcal
Vetten
5 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
8 gram