
Tartaar van gegrilde groene asperge en zalm
Voorgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
300 gram groene asperges
2 eetlepels olijfolie
3 takjes dille
100 gram gerookte zalm
1 kleine sjalot (fijngesnipperd)
2 eetlepels crème fraîche
2 theelepels kappertjes (fijngehakt)
Bereidingswijze
1. Snijd het houtachtige uiteinde van de asperges. Bestrijk de asperges dun met olijfolie.
2. Verhit de grillpan. Gril de asperges in ca. 5 min. beetgaar. Snijd de gegrilde asperges in blokjes van ½ cm. Snijd 2 takjes dille fijn.
3. Meng de asperge met de gerookte zalm en de sjalot. Schep er de crème fraîche, de kappertjes en fijngehakte dille door. Breng de tartaar op smaak met zout en peper.
4. Verdeel de aspergezalmtartaar over 4 borden. Gebruik eventueel een kookring. Garneer met de plukjes van het laatste takje dille.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
120 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
3 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
8 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie