
Tarte tartin van pompoen met kaneelkaramel, noten en karamelijs
8 pers.
ca. 50 min
Frans
Ingrediënten
3 el olijfolie
2 el honing
1 tl gemalen kaneel
500 g muskaatpompoen, in partjes
6 plakjes bladerdeeg (diepvries, pak 10 stuks)
1 ei, losgeklopt
50 g hazelnoten, grofgehakt
8 bollen slagroomijs EXTRA taartvorm ø 26 cm, ingevet
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de honing en kaneel toe. Laat op laag vuur smelten tot goudbruine karamel.
Verdeel de karamel over de bodem van de taartvorm. Leg de pompoen in de karamel.
Leg de deegplakjes op elkaar, rol het deeg uit en leg over de pompoen. Stop het deeg tussen de pompoen en rand van de taart goed in. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk dun met ei.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
Haal meteen uit de oven een mes langs de taartrand. Leg een bord op de vorm en keer ze samen om. Bestrooi de taart met de hazelnoten. Snijd in 8 punten en serveer met ijs.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
375 kcal
Vetten
26 gram
Koolhydraten
30 gram
Eiwitten
5 gram