Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tarte tartin van pompoen met kaneelkaramel, noten en karamelijs

Tarte tartin van pompoen met kaneelkaramel, noten en karamelijs

Tarte tartin van pompoen met kaneelkaramel, noten en karamelijs product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 50 minuten
Aantal personen
8

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 3 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 500 g muskaatpompoen, in partjes
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries, pak 10 stuks)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 g hazelnoten, grofgehakt
  • 8 bollen slagroomijs EXTRA taartvorm ø 26 cm, ingevet
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de honing en kaneel toe. Laat op laag vuur smelten tot goudbruine karamel.
Verdeel de karamel over de bodem van de taartvorm. Leg de pompoen in de karamel.
Leg de deegplakjes op elkaar, rol het deeg uit en leg over de pompoen. Stop het deeg tussen de pompoen en rand van de taart goed in. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk dun met ei.
Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
Haal meteen uit de oven een mes langs de taartrand. Leg een bord op de vorm en keer ze samen om. Bestrooi de taart met de hazelnoten. Snijd in 8 punten en serveer met ijs.

Voedingswaarde

eiwit
5 g
koolhydraten
30 g
vet
26 g
Kcal
375