Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tarte tartin van pompoen met kaneelkaramel, noten en karamelijs

Tarte tartin van pompoen met kaneelkaramel, noten en karamelijs

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie
  • 2 el honing
  • 1 tl gemalen kaneel
  • 500 g muskaatpompoen, in partjes
  • 6 plakjes bladerdeeg (diepvries, pak 10 stuks)
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 g hazelnoten, grofgehakt
  • 8 bollen slagroomijs EXTRA taartvorm ø 26 cm, ingevet
Tarte tartin van pompoen met kaneelkaramel, noten en karamelijs product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Verhit de olie in een koekenpan. Voeg de honing en kaneel toe. Laat op laag vuur smelten tot goudbruine karamel.
  2. Verdeel de karamel over de bodem van de taartvorm. Leg de pompoen in de karamel.
  3. Leg de deegplakjes op elkaar, rol het deeg uit en leg over de pompoen. Stop het deeg tussen de pompoen en rand van de taart goed in. Prik met een vork gaatjes in het deeg en bestrijk dun met ei.
  4. Bak de taart in de voorverwarmde oven in 30-35 minuten goudbruin en gaar. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan goudbruin en schud ze op een bord.
  5. Haal meteen uit de oven een mes langs de taartrand. Leg een bord op de vorm en keer ze samen om. Bestrooi de taart met de hazelnoten. Snijd in 8 punten en serveer met ijs.

    Voedingswaarde

  • Kcal 375
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 30 g
  • Vet 26 g