
Tarte Tatin met abrikozen en vanille
Nagerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
200 gram gedroogde abrikozen
6 eetlepels sinaasappelsap
4 eetlepels suiker
1 vanillestokje (opengesneden)
4 plakjes diepvriesbladerdeeg (ontdooid)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180°C. Wel de abrikozen in lauwwarm water.
2. Verwarm het sinaasappelsap met de suiker en het vanillestokje circa 10 minuten zachtjes tot een siroop. Verwijder het vanillestokje.
3. Giet de siroop in de vormpjes. Leg de abrikozen met de bolle kant naar beneden erop.
4. Prik de deegplakjes in met een vork. Leg ze over de abrikozen en stop de zijkanten in de vormpjes.
5. Bak de taartjes circa 10 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Keer de taartjes om.
6. Lekker met een bolletje kaneel- of walnotenijs.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
360 kcal
Vetten
11 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
57 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie