
Tarte tatin met appel
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
200 gram kwark
4 stuks appels
5 plakken bladerdeegvellen
165 gram lichte basterdsuiker
Bereidingswijze
1. Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd de appels in gelijke plakjes.
2. Vet een springvorm ø22 cm in met een klontje boter. Bedek de bodem met de appel en strooi daarover de lichte basterdsuiker.
3. Bedek de appel met een laag bladerdeeg en druk dit goed aan. Plaats de springvorm 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
4. Keer de taart voorzichtig om en verwijder de springvorm.
5. Snijd de taart in gelijke punten en serveer met 1-2 eetlepels kwark.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2082 Kj
Calorieën
496 kcal
Vetten
14 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
81 gram
Waarvan suikers
61 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
10 gram