Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tarte tatin met appel

Tarte tatin met appel

Ingrediënten

  • 200 gram kwark
  • 4 stuks appels
  • 5 plakken bladerdeegvellen
  • 165 gram lichte basterdsuiker
Tarte tatin met appel product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwijder de klokhuizen van de appels en snijd de appels in gelijke plakjes.
  2. 2. Vet een springvorm ø22 cm in met een klontje boter. Bedek de bodem met de appel en strooi daarover de lichte basterdsuiker.
  3. 3. Bedek de appel met een laag bladerdeeg en druk dit goed aan. Plaats de springvorm 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
  4. 4. Keer de taart voorzichtig om en verwijder de springvorm.
  5. 5. Snijd de taart in gelijke punten en serveer met 1-2 eetlepels kwark.

    Voedingswaarde

  • Kcal 496
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 81 g
  • waarvan suikers 61
  • Vet 14 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 5