

Tarte tatin met wortel
4 pers.
ca. 55 min
Ingrediënten
750 g winterpeen (Biologisch PLUS)
2 el milde olijfolie (LB)
2 el roomboter, op kamertemperatuur (Zuivelmeester) (LB)
3 el bloemenhoning (knijpfles 350 g) (LB)
5 takjes verse tijm OF 1,5 el gedroogde tijm
5 plakjes bladerdeeg, ontdooid (pak 450 g) (LB)
Extra nodig: quichevorm 26 cm Ø, deegroller
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Schil de winterpeen en snijd in plakjes van 2,5 cm dik. Kook ze 5 min. en giet af. Bestrijk de quichevorm met olijfolie, boter en honing. Ris de blaadjes van 3 takjes tijm. Strooi de tijm in de vorm en leg de wortel er mooi in. Bestrooi met peper en zout naar smaak.
Stapel het bladerdeeg netjes op elkaar en rol uit tot een lap van ca. 30 cm. Leg het deeg op de winterpeen en stop de rand rondom goed in. Bak de tatin in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Laat 5 min. rusten en keer om met behulp van een bord. Garneer met de rest van de tijm.
Variatietip!
Verkruimel er 150 g feta over voor een extra hartige bite.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
554 kcal
Vetten
38 gram
Koolhydraten
45 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
5 gram