
Tarte tatin van snoeptomaatjes met een frisse salade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram snoeptomaatjes
0 eetlepel Italiaanse kruiden
2 stuks witlof
1 stuk rode ui
75 gram rucola
5 plakken bladerdeegvellen
1 eetlepel witte basterdsuiker
200 gram tuinerwten (diepvries)
1 eetlepel groene pesto
40 gram pijnboompitten
Bereidingswijze
+ springvorm
1. Verwarm de oven voor op 200 graden en ontdooi de plakken bladerdeeg. Bekleed een springvorm met bakpapier.
2. Verhit een klontje boter met de suiker op laag vuur in een koekenpan en voeg na 1 minuut de snoeptomaatjes en de Italiaanse kruiden toe. Bak 5 minuten en verdeel over de springvorm. Bedek de tomaten met de plakken bladerdeeg en prik gaatjes met een mes zodat het vocht kan ontsnappen. Bak de tarte tatin in 30 minuten goudbruin en gaar. Laat iets afkoelen en keer de taart om.
3. Spoel voor de salade de tuinerwten af onder de kraan. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen. Snijd de uiteindes van de stronken witlof en trek de bladeren los. Meng alles met de rucola, de tuinerwten, de pijnboompitten en de groene pesto.
4. Snijd de tarte tatin in puntjes en serveer met de frisse salade.
Tip: Lekker met een bol buffel mozzarella.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1627 Kj
Calorieën
388 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
37 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie