Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tarte Tatin van trostomaatjes met balsamico

Tarte Tatin van trostomaatjes met balsamico

Ingrediënten

  • 200 gram suiker
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • 1 eetlepel boter
  • 400 gram biologische trostomaatjes, gehalveerd
  • 4 plakjes bladerdeeg
  • 1 biologisch ei, losgeklopt
  • 1 takje tijm, alleen de blaadjes
  • 4 eenpersoons taartvormpjes
Tarte Tatin van trostomaatjes met balsamico product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Voorgerecht
Recipes/Time Ca. 45 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de suiker met de balsamico en boter in een steelpan tot de suiker helemaal is gesmolten en stroperig is geworden. Kook enkele minuten op een lage stand zonder te roeren. Zet de taartvormpjes op een bakplaat, verdeel de balsamicostroop erover en laat afkoelen. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bestrooi de snijvlakken van de tomaten met zout en peper en verdeel ze met het snijvlak naar beneden over de vormpjes. Leg de plakjes bladerdeeg op de tomaten en duw de randen voorzichtig iets naar binnen in de vormpjes. Bestrijk het deeg licht met ei en bestrooi met wat grof zout. Bak de taartjes in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Neem ze uit de oven en laat circa 10 minuten afkoelen. Keer de taartjes om met behulp van een bordje en laat de gesmolten stroop over de taartjes lopen. Bestrooi met tijm.

    Voedingswaarde

  • Kcal 415
  • Eiwit 5 g
  • Koolhydraten 70 g
  • Vet 12 g