Tartiflette - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tartiflette

Tartiflette

Tartiflette product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 200 g spekblokjes
  • 2 uien, in ringen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 800 g vastkokende aardappelen, geschild
  • 100 g Chaumes 50+ (à 150 g), in blokjes
  • 50 ml droge witte wijn
  • EXTRA ovenschaal ingevet met boter
Bereiden
Bak de spekblokjes uit in een koekenpan. Verwarm de oven voor op 180°C.
Voeg de ui toe aan het bakvet en fruit een paar minuten mee. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut.
Snijd intussen de aardappelen in dunne plakjes en hussel ze om in een schaal met zout, peper en rozemarijn.
Schep de ui en spek samen met de kaas door de aardappelschijfjes.
Doe alles in de ovenschaal en giet de wijn erover. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de tartiflette in circa 50 minuten gaar en bruin. Lekker met haricots verts.
Variatie
Vervang de aardappelen door zoete aardappel en de rozemarijn door salie. Of gebruik een zachte geitenkaas in plaats van Chaumes 50+. En wil je iets pittigers dan spek? Neem dan chorizo.

Voedingswaarde

eiwit
18 g
koolhydraten
34 g
vet
16 g
Kcal
365