Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Tartiflette

Tartiflette

Ingrediënten

  • 200 g spekblokjes
  • 2 uien, in ringen
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 tl gedroogde rozemarijn
  • 800 g vastkokende aardappelen, geschild
  • 100 g Chaumes 50+ (à 150 g), in blokjes
  • 50 ml droge witte wijn
  • EXTRA ovenschaal ingevet met boter
Tartiflette product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Bak de spekblokjes uit in een koekenpan. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Voeg de ui toe aan het bakvet en fruit een paar minuten mee. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut.
  3. Snijd intussen de aardappelen in dunne plakjes en hussel ze om in een schaal met zout, peper en rozemarijn.
  4. Schep de ui en spek samen met de kaas door de aardappelschijfjes.
  5. Doe alles in de ovenschaal en giet de wijn erover. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de tartiflette in circa 50 minuten gaar en bruin. Lekker met haricots verts.

Variatie

Vervang de aardappelen door zoete aardappel en de rozemarijn door salie. Of gebruik een zachte geitenkaas in plaats van Chaumes 50+. En wil je iets pittigers dan spek? Neem dan chorizo.

    Voedingswaarde

  • Kcal 365
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 34 g
  • Vet 16 g