
Tartiflette
4 pers.
ca. 60 min
Frans
Ingrediënten
200 g spekblokjes
2 uien, in ringen
2 tenen knoflook, geperst
1 tl gedroogde rozemarijn
800 g vastkokende aardappelen, geschild
100 g Chaumes 50+ (à 150 g), in blokjes
50 ml droge witte wijn
EXTRA ovenschaal ingevet met boter
Bereidingswijze
Bak de spekblokjes uit in een koekenpan. Verwarm de oven voor op 180°C.
Voeg de ui toe aan het bakvet en fruit een paar minuten mee. Voeg de knoflook toe en fruit nog 1 minuut.
Snijd intussen de aardappelen in dunne plakjes en hussel ze om in een schaal met zout, peper en rozemarijn.
Schep de ui en spek samen met de kaas door de aardappelschijfjes.
Doe alles in de ovenschaal en giet de wijn erover. Plaats de schaal in het midden van de oven en bak de tartiflette in circa 50 minuten gaar en bruin. Lekker met haricots verts.
Variatietip!
Vervang de aardappelen door zoete aardappel en de rozemarijn door salie. Of gebruik een zachte geitenkaas in plaats van Chaumes 50+. En wil je iets pittigers dan spek? Neem dan chorizo.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
365 kcal
Vetten
16 gram
Koolhydraten
34 gram
Eiwitten
18 gram