
Temaki sushi
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Aziatisch
Ingrediënten
200 gram sushirijst
2 eetlepels Japanse rijstazijn
1 eetlepel suiker
3 eetlepels mayonaise
0.5 theelepels wasabi
4 nori-vellen
0.5 komkommers (in dunne reepjes)
0.5 avocado's (in reepjes)
16 sprieten bieslook
4 plakjes gerookte zalm (in 8 stukken)
0 sojasaus (voor erbij)
Bereidingswijze
1. Knip de norivellen in de lengte door en leg in de breedte voor je op het werkvlak. Bedek de helft van het vel met een flinke lepel rijst en 1 theelepel wasabimayo.
2. Leg een reepje komkommer en avocado, 2 sprieten bieslook en een stukje zalm schuin richting de rechter bovenhoek van de rijst. Rol vanuit de rechter onderhoek de nori over de vulling heen. Rol verder tot een puntzakje waaruit de vulling aan de bovenkant zichtbaar blijft.
3. Serveer de sushi direct met sojasaus en naar smaak extra wasabi.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
255 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
2 gram
Koolhydraten
22 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
8 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie