Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Teriyaki gehaktballetjes met sperziebonen en noedels

Teriyaki gehaktballetjes met sperziebonen en noedels

Ingrediënten

  • 250 gram udonnoedels
  • 300 gram rundergehakt
  • 240 ml teriyaki-saus
  • 1 eetlepel chilisaus
  • 800 gram sperziebonen (diepvries)
  • 1 teentje knoflook
  • 1 stuk kropsla
  • 1 stuk ei
  • 2 stengels lente-uitjes
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 50 gram paneermeel
Teriyaki gehaktballetjes met sperziebonen en noedels product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en pers de knoflook, verwijder de bladeren van de kropsla en snijd de lente-ui in dunne ringen.
  2. 2. Bereid de Udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. 3. Breng een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen 4 minuten. Spoel kort af met koud water en roer door de Udon noedels. Zet apart tot gebruik.
  4. 4. Kneed het gehakt samen met de knoflook, de lente-ui, het ei, het paneermeel en de chilisaus tot een geheel. Maak kleine balletjes en rol door het sesamzaad.
  5. 5. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de balletjes op hoog vuur in 4 minuten rondom goudbruin. Draai het vuur laag voeg de teriyakisaus toe. Laat met de deksel op de pan 20 minuten sudderen.
  6. 6. Serveer de teriyaki gehaktballetjes in een blad sla bovenop de Udon noedels en sperziebonen.
  7. Tip: Houd wat sesamzaad en lente-ui apart voor de garnering.

    Voedingswaarde

  • Kcal 657
  • Eiwit 38 g
  • Koolhydraten 84 g
  • waarvan suikers 9
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 15