
Teriyaki gehaktballetjes met sperziebonen en noedels
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
250 gram udonnoedels
300 gram rundergehakt
240 ml teriyaki-saus
1 eetlepel chilisaus
800 gram sperziebonen (diepvries)
1 teentje knoflook
1 stuk kropsla
1 stuk ei
2 stengels lente-uitjes
2 eetlepels sesamzaad
50 gram paneermeel
Bereidingswijze
1. Pel en pers de knoflook, verwijder de bladeren van de kropsla en snijd de lente-ui in dunne ringen.
2. Bereid de Udon noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Breng een pan met water aan de kook en kook de sperziebonen 4 minuten. Spoel kort af met koud water en roer door de Udon noedels. Zet apart tot gebruik.
4. Kneed het gehakt samen met de knoflook, de lente-ui, het ei, het paneermeel en de chilisaus tot een geheel. Maak kleine balletjes en rol door het sesamzaad.
5. Verhit een scheut olie in een koekenpan en bak de balletjes op hoog vuur in 4 minuten rondom goudbruin. Draai het vuur laag voeg de teriyakisaus toe. Laat met de deksel op de pan 20 minuten sudderen.
6. Serveer de teriyaki gehaktballetjes in een blad sla bovenop de Udon noedels en sperziebonen.
Tip: Houd wat sesamzaad en lente-ui apart voor de garnering.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2760 Kj
Calorieën
657 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
84 gram
Waarvan suikers
9 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
38 gram