

Teriyaki noodles met BBQ garnalen
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
10.51 voor 4 pers.
Ingrediënten
24 stuks Garnalen
6 eetlepel Ketjap manis
3 eetlepel Sojasaus
1 eetlepel Bruine basterdsuiker
1 eetlepel Honing
1 eetlepel Sesamolie
300 gram Noodles
1 stuk Broccoli
1 eetlepel Maizena
10 gram Koriander
2 stuks Bosuien
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven of de BBQ voor op 200 graden. Laat de garnalen ontdooien, pel ze en dep ze droog.
2. Meng voor de saus de ketjap manis, sojasaus, bruine suiker, honing en sesamolie. Rijg de garnalen aan spiesjes en smeer in met deze saus.
3. Kook de noodles zoals op de verpakking vermeld staat. Snijd de broccoli in roosjes en kook deze beetgaar.
4. Voeg de saus toe aan een koekenpan met 100 ml water. Maak een maizena papje door de maizena met 1 el water te mengen, voeg dit toe aan de saus en laat al roerend inkoken. Voeg de noodles en broccoli toe en meng goed door.
5. Bak de garnaal spiesjes op de BBQ of in een grillpan en serveer bij de noodles. Garneer met fijngehakte koriander en bosui ringen.
Meer recepten in de categorie