
Terrine
Hoofdgerecht
6 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
5 sneeën wit brood (in blokjes, zonder korst)
100 milliliter slagroom
2 eieren
2 eetlepels gehaktkruiden
1 eetlepel gedroogde dragon
50 gram pistachenoten (gepeld)
750 gram half-om-half gehakt
200 gram ontbijtspek (in lange plakken)
Bereidingswijze
1. Meng het brood met de room en eieren. Laat het brood in 10 minuten zacht worden.
2. Roer het broodmengsel dan goed door en kneed het samen met de gehaktkruiden, dragon en pistachenoten door het gehakt. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
3. Bekleed de patévorm met het spek en laat de uiteinden van het spek over de rand van de vorm hangen.
4. Verwarm de oven voor op 180°C. Vul de vorm met het gehaktmengsel en duw goed aan. Tik een paar keer met de vorm op het werkblad om luchtbellen te voorkomen.
5. Vouw het overhangende spek over het gehakt en zet de patévorm in een ovenschaal. Giet er kokend water bij tot aan het midden van de vorm en bak de terrine in 40-50 minuten gaar in de oven.
6. Laat de jus voorzichtig uit de vorm lopen in een kom en snijd de terrine in dikke plakken. Serveer de jus er eventueel bij.
7. Lekker met brood of aardappels uit de oven en een salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
585 kcal
Vetten
43 gram
Waarvan verzadigd vet
17 gram
Koolhydraten
13 gram
Eiwitten
36 gram
Meer recepten in de categorie