Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise curry met ei, paksoi, cashewnoten en rijst

Thaise curry met ei, paksoi, cashewnoten en rijst

Thaise curry met ei, paksoi, cashewnoten en rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 300 g Fairtrade pandanrijst
  • 6 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 paksoi, in repen
  • 1 bakje boemboe groene curry (100 g)
  • 125 g tuinerwten extra fijn (vriesvers)
  • 200 ml kokosmelk
  • 75 g ongezouten cashewnoten
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 minuten hard.
Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de paksoi toe en roerbak 3 minuten. Schep de boemboe erdoor.
Voeg de tuinerwten, kokosmelk en 50 ml water toe en breng aan de kook. Kook zacht tot de saus de gewenste dikte heeft.
Pel de eieren. Leg ze erin en warm 1 minuut mee.
Schep de rijst in 4 diepe borden. Verdeel de curry erover en bestrooi met de cashewnoten.

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
75 g
vet
40 g
Kcal
720