
Thaise curry met ei, paksoi, cashewnoten en rijst
4 pers.
ca. 25 min
Thais
Ingrediënten
300 g Fairtrade pandanrijst
6 Beter Leven eieren
2 el zonnebloemolie
1 ui, gesnipperd
1 paksoi, in repen
1 bakje boemboe groene curry (100 g)
125 g tuinerwten extra fijn (vriesvers)
200 ml kokosmelk
75 g ongezouten cashewnoten
Bereidingswijze
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 minuten hard.
Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de paksoi toe en roerbak 3 minuten. Schep de boemboe erdoor.
Voeg de tuinerwten, kokosmelk en 50 ml water toe en breng aan de kook. Kook zacht tot de saus de gewenste dikte heeft.
Pel de eieren. Leg ze erin en warm 1 minuut mee.
Schep de rijst in 4 diepe borden. Verdeel de curry erover en bestrooi met de cashewnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
720 kcal
Vetten
40 gram
Koolhydraten
75 gram
Eiwitten
23 gram