Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise curry met ei, paksoi, cashewnoten en rijst

Thaise curry met ei, paksoi, cashewnoten en rijst

Ingrediënten

  • 300 g Fairtrade pandanrijst
  • 6 Beter Leven eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 paksoi, in repen
  • 1 bakje boemboe groene curry (100 g)
  • 125 g tuinerwten extra fijn (vriesvers)
  • 200 ml kokosmelk
  • 75 g ongezouten cashewnoten
Thaise curry met ei, paksoi, cashewnoten en rijst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 minuten hard.
  2. Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de paksoi toe en roerbak 3 minuten. Schep de boemboe erdoor.
  3. Voeg de tuinerwten, kokosmelk en 50 ml water toe en breng aan de kook. Kook zacht tot de saus de gewenste dikte heeft.
  4. Pel de eieren. Leg ze erin en warm 1 minuut mee.
  5. Schep de rijst in 4 diepe borden. Verdeel de curry erover en bestrooi met de cashewnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 720
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 75 g
  • Vet 40 g