1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Thaise curry met ei, paksoi, cashewnoten en rijst

Thaise curry met ei, paksoi, cashewnoten en rijst

Thaise curry met ei, paksoi, cashewnoten en rijst product foto
  • Ingredienten:

  • 300 g Fairtrade pandanrijst
  • 6 eieren
  • 2 el zonnebloemolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 1 paksoi, in repen
  • 1 bakje boemboe groene curry (100 g)
  • 125 g tuinerwten extra fijn (vriesvers)
  • 200 ml kokosmelk
  • 75 g ongezouten cashewnoten
Bereiden
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de eieren in 8 minuten hard.
Verhit de olie in een wok. Fruit de ui 1 minuut. Voeg de paksoi toe en roerbak 3 minuten. Schep de boemboe erdoor.
Voeg de tuinerwten, kokosmelk en 50 ml water toe en breng aan de kook. Kook zacht tot de saus de gewenste dikte heeft.
Pel de eieren. Leg ze erin en warm 1 minuut mee.
Schep de rijst in 4 diepe borden. Verdeel de curry erover en bestrooi met de cashewnoten.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 25 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 23 g
  • koolhydraten
  • 75 g
  • vet
  • 40 g
  • Kcal
  • 720
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie